9. řádné zasedání AS FEL; 7. XII. 2007

9. řádné zasedání AS FEL
7. XII. 2007

Přítomní dle prezenčních listin:

členové AS FEL - zaměstnanci:
Ing. Petr Boreš, CSc., Ing. Jindřich Fuka, Doc. Mgr. Petr Habala, Ph.D., Prof. Ing. Karel Hoffmann, CSc., Doc. Ing. Jan Holub, Ph.D., Doc. RNDr. Josef Kolář, CSc., MUDr. Ing. Vítězslav Kříha, Ph.D., Ing. Miroslav Lev, Prof. Ing. Mirko Navara, DrSc., Doc. Dr. Ing. Michal Pěchouček, M.Sc., Doc. Ing. Petr Skalický, CSc.
členové AS FEL - studenti:
Karol Bujaček, Ing. Mattia Butta, Radomír Černoch, Ing. Martin Dobiáš, Ing. Michal Kubínyi, Ing. Petr Ježdík, Bc. Jan Sláma
hosté:
Prof. Ing. Václav Havlíček, CSc., Doc. Ing Boris Šimák, CSc., Doc. Ing. Pavel Mindl, CSc., Prof. Ing. Zbyněk Škvor, CSc., Prof. Ing. Pavel Ripka, CSc., Prof. Ing. Jan Sýkora, CSc.

Nepřítomní:

omluveni:
Ing. Jiří Novák, Ph.D., Ing. Bc. Ivan Pravda, Ing. Monika Žáková, Bc. Martin Půlpitel
neomluveni:
Jaromír Kašpar

Předsednictvo AS FEL:

předseda: MUDr. Ing. Vítězslav Kříha, Ph.D.
předsedající: Bc. Jan Sláma
tajemník: Ing. Petr Ježdík

Program zasedání:

  1. Schválení programu 9. řádného zasedání AS FEL 7. XII. 2007
  2. Návštěva rektora ČVUT, Prof. Ing. Václava Havlíčka, CSc.
  3. Statut FEL a příloha č. 1 - Organizační řád
  4. Návrh kritérií hodnocení vědecko-výzkumné činnosti pro r. 2008
  5. K7 - určení pozorovatele a zpravodaje
  6. K9 - určení zpravodaje
  7. „energetický audit“
  8. Zpráva legislativní komise
    1. možné kolize starých usnesení
    2. (ne)potřeba dvou variant „VZ 06“
    3. nutnost „doslovného“ zápisu
  9. Různé
    1. fórum FEL a studijní proděkani
    2. anketa v angličtině
    3. váhování kreditů pro „otevírání rozvrhů“
    4. disciplinární komise
    5. výsledky voleb do AS ČVUT (pokud budou)
    6. termín příštího zasedání

Stručný zápis zasedání:

[00.00:00], resp. [00.00]
(formát [hh.mm:ss], resp. [hh.mm])
  1. Schválení programu 9. řádného zasedání AS FEL 7. XII. 2007
    [00.00:30]
    [00.02:00]
    Program schválen v poměru hlasů 17-0-1 (ve smyslu pro-proti-zdržel se).
    program
  2. Návštěva rektora ČVUT, Prof. Ing. Václava Havlíčka, CSc.
    [00.02:10]
    Rektor vystoupil v AS FEL v rámci pravidelných půlročních návštěv AS fakult ČVUT. Postupně se věnoval následujícím otázkám a tématům, které mu byly předem poslány předsedou AS FEL.
    • [00.03:45]
      Rektorská volna
      Rektor chápe, že rektorské volno naruší výuku a snaží se jimi neplýtvat. Co se týče 1. a 2. středy v ZS 2007/2008 uznává, že se nejednalo o nejšťastnější řešení. Volno v 1. středě ZS bylo vyhlášeno prorektorkou, sám za sebe by tak neučinil a vnímá toto rozhodnutí jako chybné. 2. středa ZS se týkala akce OpenAir na Strahově, na kterou se rektorské volno vyhlašuje již tradičně.

    • [00.08:20]
      Výměna pláště monobloku
      Kříha upřesňuje dotaz ve spojení s rekonstrukcí zasedací místnosti 104. Rektor reaguje, nastiňuje situaci na celém ČVUT, rekonstrukci v monobloku A5 vidí v časovém horizontu řádově v letech.

    • [00.11:50]
      Defibrilátory nejen na FEL ale celém ČVUT
      Rektor ví o defibrilátorech na FEL, na ČVUT o zavedení neuvažuje, pochybuje o efektivitě využití a pochybuje o funkci defibrilátorů. Rozvinula se diskuze mezi rektorem a Kříhou. Závěrem rektor připustil, že je ochoten vést s Kříhou diskuzi v rámci vedení ČVUT na dané téma (~ leden 2008) a případně svůj názor pozměnit.

    • [00.16:55]
      Osud halových laboratoří
      Rektor poukazuje na malé využití prostor halových laboratoří (dále jen HL), těchto prostor; zmiňuje menší využití těch prostor HL, které jsou v užívání fakulty strojní. Z dlouhodobějšího hlediska považuje za neúnosné provozovat tyto prostory v současné podobě. V souladu s Generelem ČVUT předpokládá postupné bourání těchto prostor a jejich náhradu vícepodlažními budovami v duchu Englovy vize (průhled z Vítězného náměstí k Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR na Flemingově náměstí). Dále uvádí souvislost HL s výstavbou v severozápadním cípu Vítězného náměstí (Evropská, Vítězné náměstí, Jugoslávských partyzánů, Šolínova). Mluví o vlastnictví pozemků v této oblasti. Zmiňuje budovu Technické menzy (tzv. „modré“) jako budoucí prostor fakulty dopravní.
      [00.30:20] Sláma se ptá, co to znamená pojem „univezální laboratoř“.
      Odpověď: Jedná se o terminus technicus užívaný ve vztahu k MŠMT. V rámci 1. etapy přestavby HL se tím fakticky označují např. prostory v oblasti podél Velflíkovy ulice s přístrojovým vybavením pro oblast mechaniky a materiálů fakulty strojní i stavební
      [00.31:40] Sláma se ptá na osud laboratoře vysokých napětí - H115 a laboratoří K13114 - Katedry pohonů a trakce.
      Odpověď: Osud H115 je dle rektora jasný - musí zůstat ve stávajícím stavu. Vyjádřil zároveň pobavení nad touto otázkou. (V případě hypotetického zbourání by ČVUT nikdy nedostala peníze na postavení takové laboratoře.) Ostatní laboratoře je třeba intenzivně využívat. Rektor si je vědom, že při jakémkoliv zásahu do laboratoří by si úprava žádala velké investice. [00.34:25] Sláma připomíná laboratoř H26. Rektor tvrdí, že H26 nehodlá zrušit, v případě jejího zbourání by bylo třeba získat prostředky ze státního rozpočtu (což nebude do r. 2012 s ohledem na stavbu „budovy ČVUT“). Na Slámovu poznámku o parkovišti pod HL a jeho neslučitelnosti s laboratoří H26 (pohonářská stanoviště, tzv. „štandy“, je nemyslitelné stavět na jiném než pevném podloží, je nutné tlumit rázy způsobené pohybem mechanických částí strojů; součástí H26 je také i zkušební jáma, u které se také předpokládá pevné podloží) rektor reaguje, že vše jsou jen studie a že v momentě projektu by bylo třeba tuto situaci řešit a v takovém místě by podzemní parkoviště být nesmělo. Parkoviště je ale podmínkou městské části Prahy 6.

    • [00.37:25]
      Pěchouček se ptá na srovnání spoluúčasti státu při výstavbě na ČVUT a při výstavbě Masarykovy univerzity v Brně.
      Spoluúčast státu je v Brně výrazně vyšší. Dále rektor uvedl, že Masarykova univerzita zvyšuje počet studentů. Zmiňuje i ochotu státu investovat do výstavby na ČVUT (800 MKč od státu, 250 MKč ČVUT).

    • [00.42]
      Boreš - HL a nová knihovna
      Boreš zrekapituloval, že je třeba ze strany FELu upozorňovat na prostory v HL a to v zájmu jejich zachování. Rektor souhlasil. Boreš se dále ptal na nově stavěnou knihovnu (majetkoprávní vztahy atp.). [00.43] Rektor zmínil před rokem proběhnuvší prezentace Generelu ČVUT a liknavý postoj fakult k ní. [00.44] Dále mluví již o knihovně a obecně o generelu (oblast inkubátoru atd.) a ubírá se k úvahám o vztahu ČVUT a Prahy 6 a dalších cca 30 budovách ve vlastnictví ČVUT...
      [00.48:25] Děkan vstupuje do diskuze a zmiňuje prostory v Poděbradech jako možnou lokalitu pro projekt výuky v regionech. Na to rektor vyjádřil politování nad neúspěchem projektu v Sezimově Ústí.

    • [00.50:00]
      Pěchouček se ptá na stav budovy v Horské (odprodej) a hotel v Řeznické.
      Horská - je v kampusu Karlovy univerzity a UK je připravena budovu v Horské odkoupit. Vše je v jednání, váže se to i jako prostředek pro výstavbu v Dejvicích.
      Pěchouček zmiňuje možnost řešení prostorové tísně na Karlově náměstí.
      Hotel v Řeznické - zatím se o prodeji neuvažuje. Není ani ziskový ani ztrátový.
      [00.59:00] Kolář - srovnává Brno (fak. informačních technologií - bývalý kartuziánský klášter) a areál na KN a doufá, že se podobná citlivá rekonstrukce provede i na KN. Rektor - výhledově (1. pololetí 2008) výstavba atria na KN a průchodu na FEL.
      [01.03:30] Navara zmiňuje přínos hotelu jako možnosti ubytování hostů blízko pracoviště (vytváří se tím dobrý obraz školy). Rektor děkuje za připomínku, měl pocit, že se ubytovacích kapacit nevyužívá. Vysvětluje, že u ubytovacích zařízení nestačí jen vyrovnaný rozpočet, musí do nich být i investováno. Upřesňuje situaci v hotelu Krystal, který spravuje VŠE, což je pro ČVUT a UK z různých důvodů méně výhodné.
      [01.07:30] Škvor se ptá na využití prostor po ČSA jako prostor pro f. strojní a následné uvolnění prostoru pro FEL na KN. Rektor toto řešení nevidí jako nejlepší a nepřiklání se k němu.
      [01.09:30] Pěchouček se ptá na audit prostor ČVUT (KN) a na budovu v Husově ulici. Rektor reaguje na budovu v Husově ulici - není na pořadu dne (dlouhodobě přemístění rektorátu, insignií atd.).

    • [01.14:50]
      Technická knihovna
      Nejsou definovány majetkoprávní vztahy ohledně knihovny z důvodu neuskutečněné transformace STK. Ve vztazích vystupují STK, VŠCHT a ČVUT. Výhled je takový, že se bude jednat o knihovnu s volným výběrem. Knihovní fondy se budou skládat z knih STK, VŠCHT a ČVUT. Není vyřešen provoz - zaměstnanci atp.

    • [01.21:50]
      Knižní fondy a publikace pořízené z grantů
      Rektor nepředpokládá umístění do nové knihovny těch knih, které byly pořízeny z grantů. Předpokládá se tedy umístění fondů hlavních fakultních knihoven fakult v Dejvicích. Dále se předpokládá umístění velké části VICu (možná správa, „kartárna“ atd.). Souhrnně - neutěšený stav.
      [01.25:07] Navara - otázka na rektora, proč se investuje do monumentálních knihoven, když v dnešní době je více poptávka po online přístupu. Rektor reagoval tím, že projekt jako takový pochází z 90. let. ČVUT do projektu vstoupila nedávno, tudíž její možné připomínky již nemohly být brány v potaz. Upozorňuje, že mnohé světové univerzity taková knihovní centra mají.
      [01.28:30] Rektor zmiňuje Jižní Koreu, kterou navštívil, mluví o místním kampusu a jejich knihovně podobné té v Dejvicích stavěné. Přestože odbočil od tématu, rektor považoval za vhodné senát informovat o Jižní Koreji jako o zemi třetího světa, jež svou dravostí brzy předstihne i Japonsko, o tom, jak se tam daří lidem atd., atd., atd.
      Pozemky pod knihovnou jsou státní. Dále rektor mluví o historickém kontextu majetkoprávním...

    • [01.39:35]
      Vztahy ČVUT a VŠCHT
      S VŠCHT nejsou závažné problémy. Vize o sloučení ČVUT s VŠCHT existují, akademická obec VŠCHT ale tomu není moc nakloněna. Rektor poznamenal, že sloučení by prospělo oběma školám, a to z více úhlů pohledu.

    • [01.44:00]
      Technická knihovna a její provozní náklady
      Skalický vyjádřil pochyby nad realističností odhadů nákladů na knihovnu. Rektor rozebírá provozní náklady, energetickou náročnost. Zmiňuje i novou budovu ČVUT atd.

    • [01.45:50]
      Koleje Strahov
      Primárně šatny pro cvičence, sekundárně koleje. Přesto se jedná o významný ubytovací areál ČVUT. ČVUT nikdy neuvažovalo o jejich prodeji. Avšak Praha má zájem o pozemky celého Strahova a výstavbu budovy pro bydlení. P-6 se snaží najít jiné místo (areál skladů mezi Ruzyní a sídlištěm Dědina). ČVUT by takovému řešení bylo přístupno, pokud by byly zachovány standardy jako na Strahově nebo by byly lepší (kapacity, doprava, ...) a s tím, že by do takové změny neinvestovalo.

    • [01.57:30]
      Politika ČVUT ohledně nákupu a prodeje nemovitostí
      Touto otázkou se rektor zabýval dostatečně v předchozích otázkách. Tyto otázky jsou projednávány s děkany a diskutovány s AS, ale vše je na Správní radě. Je však třeba získat prostředky do FRIMu, tzn. že tendence k prodeji některých nemovitostí existuje.

    • [02.00:36]
      Pozemky, na nichž ČVUT leží
      To, co je pod budovami, je téměř vše „naše“ - ČVUT; mnohé již bylo řečeno dříve.

    • [02.01:35]
      Zasedací pořádek v Betlémské kapli při akcích ČVUT
      Tyto věci má na starosti prorektor Vejražka. Rektor považuje všechna místa v tak významném prostoru, jako je Betlémská kaple, za důstojná.

    • [02.06:15]
      Nevhodné umístění loga ČVUT na budově FEL
      Rektor uznal, že by asi bylo vhodnější, kdyby logo ČVUT bylo otočeno ve směru do Vítězného náměstí, leč o nějaké faktické změně se nezmínil.

    • [02.08:10]
      Nevhodně zvolené písmo v grafickém manuálu ČVUT, zvláště pak v e-mailových adresách, kde 1~l
      Rektor tento podnět zváží, bude o tom diskutovat.

    • [02.10:00]
      Výsledky dotazníkového šetření ACSA
      Výsledky došly na rektorát, rektor zběžně výsledky prezentoval a přislíbil je poskytnout i AS FEL.

    • [02.22:00]
      Finance na VŠ
      Rektor na závěr zmínil, jak se bude dařit na VŠ v příštím roce. Výsledek: Pro VŠ na r. 2008 je o 0,5 GKč méně než letos. Pro ČVUT a i FEL to znamená taktéž propad.

    program
  3. Statut FEL a příloha č. 1 - Organizační řád
    [02.31:40]
    Děkan předložil ke schválení Statut FEL s přílohou, jehož znění bylo projednáno na komisích.
    Mluvčí LK probral bod po bodu změny oproti stávající verzi Statutu FEL a konstatoval, že nedošlo k žádné kolizi s nadřazenými předpisy. Vzhledem k neusnášeníschopnosti byl bod odložen na další zasedání.
    pozn.: Prof. Ripka upozornil, že akademická obec nebyla dostatečně informována o návrhu tohoto klíčového dokumentu.
    program
  4. Návrh kritérií hodnocení vědecko-výzkumné činnosti pro r. 2008
    [03.47:20]
    • Proděkan Škvor prezentuje základní zásady navrhovaných změn kritérií hodnocení VVČ.
    • Pozorovatel AS Navara informuje o průběhu jednání komise se závěrem, že bylo obtížné najít kompromis vyhovující všem stranám, nicméně stávající návrh je lepší než dosud platná kritéria. Doporučuje je tedy ke schválení.
    • Profesor Sýkora prezentuje připomínky k navrhovaným změnám kritérií hodnocení VVČ. Po krátké bouřlivé diskuzi pozorovatel AS opět zdůraznil skutečnost, že navrhovaná kritéria jsou výsledkem kompromisu dosaženého po dlouhých hodinách vyjednávání.
    • Vzhledem k neusnášeníschopnosti byl bod odložen na další zasedání.
    [04.33:30]
    Zpravodajem ohledně „kritérií hodnocení vědecko-výzkumné činnosti pro r. 2008“ byl na návrh V. Kříhy obecnou shodou přítomných určen Prof. Ing. Mirko Navara, DrSc.
    program
  5. K7 - určení pozorovatele a zpravodaje
    [04.48:30]
    Děkan představil komisi K7 (Komisi pro přípravu metodiky pro rozdělování finančních prostředků). V komisi jsou: Ing. Jaroslav Šafránek, CSc. (předseda), Mgr. Petr Gerold, Ing. Vít Hlinovský, CSc., doc. Ing. Petr Kašpar, CSc., Ing. Karel Künzel, CSc., RNDr. Petr Olšák a Mgr. Ivan Vašin.
    Pozorovatelem a zpravodajem v komisi „K7“ byl na návrh V. Kříhy obecnou shodou přítomných určen Ing. Miroslav Lev.
    program
  6. K9 - určení zpravodaje
    [04.53:00]
    Pozorovatelem a zpravodajem v komisi „K9“ byl obecnou shodou přítomných určen Ing. Michal Kubínyi.
    program
  7. „energetický audit“
    [04.53:30]
    Prof. Navara apeloval na fakt, že v mnohých případech dochází v rámci fakulty k bezdůvodnému plýtvání energiemi. Navrhl, aby AS FEL vydal usnesení k tomuto tématu, to ale nebylo zformulováno. Děkan toto upozornění nebere na lehkou váhu a uvítá jakékoliv konkrétní upozornění ze strany akademické obce.
    pozn.: Prof. Navara vyhlásil sbírku absurdností v oblasti plýtvání energiemi na FELu.
    program
  8. Zpráva legislativní komise
    [04.56:20]
    1. možné kolize starých usnesení
      [05.26:15]
      Až na požadavek dvou VZ nebyly nalezeny závažné kolize starých usnesení.
    2. (ne)potřeba dvou variant „VZ 06“
      [05.21:05]
      Hoffmann: AS schvaluje (jednu) výroční zprávu.
      Habala: Odsunutí usnesení na dobu, kdy bude na zasedání AS FEL více lidí.
      [05.25:50]
      Boreš: Na 10. zasedání AS FEL předložit návrh usnesení o rušení požadavku dvou variant VZ.
    3. nutnost „doslovného“ zápisu
      [05.03:00]
      AS FEL se shodl na tom, že není třeba doslovného zápisu. Jako doslovný zápis může stejně dobře posloužit audio záznam, jenž má jeden drobný nedostatek, kterým je nepříliš dobré vyhledávání. Proto bylo navrženo následující řešení situace:
      • Zápis bude provádět jeden z členů AS FEL (zapisovatel), na další zasedání bude určen (se přihlásí) jiný člen AS FEL, který provede zápis na dalším zasedání atd.
      • Tajemník provádí časovou indexaci alespoň hlavních bodů a podbodů a důležitých událostí zasedání (zahájení vystoupení řečníků, hlasování, důležité podněty atp.) ve formátu „[hh.mm:ss]“ nebo „[hh.mm]“. Zároveň uvede začátek zasedání jako referenční časovou značku pro pozdější synchronizaci a audiozáznamem.
      • Zapisovatel vyhotoví zápis ze svých, tajemníkových a jiných podkladů, časové značky v zápisu lze uvádět buď vztažené k „nule“ audiozáznamu (preferováno) nebo přímo převzaté od tajemníka, preferovnaný formát zápisu je stylované HTML v kódování ISO 8859-2.
        pozn.: [05.11:30] Děkan se přimlouvá k realizaci strojového indexování audiozáznamu pracovními skupinami, které se touto problematikou na fakultě zabývají.
      Jako zapisovatel stručného zápisu 10. řádného zasedání AS FEL se přihlásil Prof. Ing. Mirko Navara, DrSc.
      program
  9. Různé
    1. fórum FEL a studijní proděkani
      [05.26:40]
      Bujaček informoval AS FEL o stavu sekcí studijních proděkanů na fóru AS FEL. Tyto sekce budou ve formě „FAQ“ a jejich zodpovězení.
    2. anketa v angličtině
      [05.28:10]
      Sláma diskutoval s proděkanem Jelínkem. Sláma závěry diskuze přednesl před AS FEL (více v části „Související materiály“).
      [05.36:50]
      Zpravodajem ve věci anglické verze ankety a ankety obecně byl na vlastní návrh a obecnou shodou přítomných určen Doc. Mgr. Petr Habala, Ph.D.
    3. váhování kreditů pro „otevírání rozvrhů“
      [05.38:25]
      Habala informoval AS FEL o novém řízení přístupu studentů do rozvrhu. Tzv. „rozvrhové kredity“ budou kredity váhované příslušnou známkou získanou u zkoušky či klasifikovaného zápočtu. Známka 1 bude mít váhu 3, známka 2 bude mít váhu 2, známka 3 bude mít váhu 1.
      Více na fóru FEL: https://forum.feld.cvut.cz/viewtopic.php?id=1952.
    4. disciplinární komise
      [05.40:10]
      Děkan sdělil, že nebyl navržen dostatečný počet kandidátů do disciplinární komise ČVUT FEL. Bod se tedy odkládá na další zasedání AS FEL. Je třeba navrhnout studentské členy i členy z řad akademických pracovníků.
    5. výsledky voleb do AS ČVUT (pokud budou)
      [05.43:10]
      Výsledky voleb do AS ČVUT za FEL nebyly v této době ještě známy.
    6. termín příštího zasedání
      [05.43:40]
      21. XII. 2007 1-7-3
      11. I. 2008 11-0-0
      18. I. 2008 7-1-3
      [05.47:47]
      Datum 10. řádného zasedání AS FEL bylo stanoveno na pátek 11. I. 2008 v 9.00; místnost 80.
      program

Související materiály:

  • Výstup diskuze „Jelínek - Sláma“ o anketě:

    From: jelinek@fel.cvut.cz
    Subject: Re: shrnutí a interpretace dnesní schuzky
    Date: 5. prosince 2007 21:06:36 GMT+01:00
    To: slamaj1@fel.cvut.cz
    Cc: hlinovsm@control.felk.cvut.cz

    Profesionalizaci vyhodnocovaní ankety se vedení FEL začalo zabývat od začátku tohoto semestru.doc
    • Profesionalizací vyhodnocování ankety se vedení FEL začalo zabývat od začátku tohoto semestru, první výsledek je dvojjazyčná anketa, nejedná se čistě o záležitost posledních dnů
    • Je zájem řešit problém v komplexnějším měřítku a to nejen na úrovni FEL, ale i na úrovni ČVUT s jasným tlakem na větší angažovanost ČVUT.
    • Koordinátorem ankety na ČVUT je Doc. Šafránková, v anketě se ale angažuje nad rámec svých pracovních povinností.
    • Doc. Jelínek na zasedání proděkanů ČVUT dne 18.10 informoval o připomínkách FEL ke studentské anketě. Okamžitě Doc. Šafránková a proděkan Jelínek začali úzce spolupracovat a vedou konstruktivní jednání o profesionalizaci hodnocení výsledků ankety.
    • Doc. Jelínek koncem listopadu informoval senát o připravovaném vystoupeni doc. Šafránkové před senátem FEL. Pro zájem několika senátorů jsem zaslal Doc. Šafránkové pozvání již na 9. zasedání AS FEL.
    • Toto pozvání doc. Šafránková s díky odmítla právě s ohledem na to, že v současnosti jedná s proděkanem Jelínkem komplexnější formě vystoupení.
    • Doc. Šafránková s proděkanem Jelínkem mají v plánu na konec ledna uspořádat jakýsi „seminář“ či „prezentaci“ toho, co to anketa je, jak by se s ní mělo zacházet, jak ji rozvíjet atp., kde na jedné straně by byl tým reprezentující „tvůrce“ ankety (doc. Šafránková, Dr.. Valenta , Mgr. Nová (VIC), doc. Muller (FELTECH)...,...), na straně druhé si pan proděkan představuje představitele zainteresovaných grémií fakulty (AS, vedoucí kateder, vedení ), přičemž dává na zvážení, zda by toto jednorázové plénum mělo být přístupné celé akademické obci {Sám za sebe se přimlouvám o plné otevření. Na takovéto sezení přijde JEN ten, kdo o to má zájem a pokud má zájem, jistě má i co říci}.
    • Dalším krokem by mělo být vymezení dalších kroků postupu. Tato otazka by měla být řešena především podle návrhu doc. Šafránkové a podle možností finančních a personálních. Senát by případně mohl pomoci v ustanovení pracovních skupin, proděkan Jelínek b y přivítal angažování AS. Složení těchto pracovních skupin není zatím pevně dáno.
    • Proděkan Jelínek rád uvítá v tomto období přípravy na seminář konstruktivní návrhy a podněty k anketě ze strany AS FEL. Doporučoval by, aby podněty nějaký ucelený charakter, nejlépe, byly-li by směřovány na jednoho člena AS, který by je pak v uspořádané bodové formě panu proděkanovi předal např. do konce výuky.
    • Pan proděkan potvrdil, že anglická verze ankety bude k dispozici 14. 1. 2008.
Zapsal Jan Sláma.
Za obsah odpovídá: Ing. Jan Koller, Ph.D.