Aktuality ze 7. zasedání AS FEL

Sedmé zasedání AS FEL se neslo převážně v duchu nadcházejících dvojích voleb. Na celém ČVUT bude volen rektor a na fakultě elektrotechnické budou volby děkana.

Podpora kandidatury prof. Havlíčka na funkci rektora

Profesor Havlíček, současný prorektor pro rozvoj, požádal AS FEL o podporu své kandidatury na post rektora ČVUT. Před hlasováním o poskytnutí podpory proběhla diskuze s kandidátem. Prof. Havlíček je o situaci na ČVUT velmi dobře informován, což dokládal charakterem svých odpovědí. Jako případný rektor by se zaměřil na odbourávání zkostnatělosti ČVUT jako celku a podporoval by vznik mezifakultních oborů. Usiloval by o styl řízení spočívající ve spolupráci mezi rektorem, prorektory a děkany jednotlivých fakult. I při výkonu své funkce rektora by si ponechal výuku předmětu Teorie obvodů. Po ukončení diskuze AS FEL v tajném hlasování přesvědčivě podpořil kandidaturu prof. Havlíčka.
Podrobnější informace může získat každý člen akademické obce na veřejném představení kandidátů na rektora, které proběhne dne 30. 10. na Masarykově koleji.

Příprava na volby děkana FEL:

Návrhy kandidáta na funkci děkana je nutné odevzdat do 19. 11. na sekretariátu děkana.Kandidovat může libovolný člen akademické obce. V úterý 26. 11. 2002 proběhne v posluchárně 209 veřejné zasedání AS FEL. Součástí zasedání bude i debata kandidátů se členy akademické obce.
Vyzýváme studenty a zaměstnance fakulty, aby se dostavili a využili příležitosti k diskuzi s kandidáty na funkci děkana.
Vlastní volba děkana proběhne na zasedání AS FEL v pátek 29. 11.

Efektivita kombinované formy studia

Proděkan Bílek předložil informace o kombinované (dálkové) formě studia na FEL. Následně proběhla rozprava o efektivnosti této formy studia, když zvláště počet úspěšně absolvujících studentů se zdál příliš nízký.Závěr bylo, že kombinované studium je účelné a jeho efektivitu je nutné hodnotit i z hlediska ekonomického a prestižního, protože například brněnská elektrotechnika kombinované studium nenabízí .

Změny ve složení AS FEL

AS FEL přivítal ve svých řadách nového člena,studenta Petra Tymla. Ten nahradil p. Šlegra, který už vystudoval a jeho členství proto zaniklo.

Nový člen Vědecké rady FEL

AS schválil doplnění VR FEL o doc. Tvrdíka z katedry počítačů, který nastupuje na místo zesnulého prof. Hlavičky.

Napsal: Michal Bačovský
11. 10. 2002

Za obsah odpovídá: Ing. Jan Koller, Ph.D.