Aktuality z 11. zasedání AS FEL

Na svém jedenáctém zasedání se AS FEL zabýval především výběrovým řízením na funkce vedoucího katedry a přípravou volby členů VR FEL.

Výběrová řízení na funkce vedoucích kateder:

Na FEL proběhne na všech katedrách (kromě K304 a K333) výběrové řízení na funkci vedoucího katedry. Zájemci o funkci vedoucího odevzdají své materiály personálnímu oddělení fakulty. Výběrovou komisi tvoří proděkan, zástupce AS FEL, dva zástupci katedry a dva externisté mimo FEL. Komise ze všech kandidátů vybere jednoho a doporučí jej na funkci vedoucího katedry. Vedoucího katedry jmenuje děkan. Závěr komise není pro děkana závazný, má pouze charakter doporučení. Zástupce AS FEL požádá kandidáty, zda je možné jejich programy po volbě zveřejnit na stránkách příslušné katedry. Zveřejnění programů umožní vzájemné porovnání představ jednotlivých kandidátů o vedení katedry a zvýší se i průhlednost a kvalita celého výběrového řízení.

Příprava jmenování nové Vědecké rady FEL:

Jedním z nejdůležitějších úkolů AS FEL je volba členů VR, které navrhuje děkan. VR má rozhodující vliv na podobu studijních programů na FEL.

AS FEL požádal děkana o možnost položit budoucím členům VR několik otázek, aby si členové AS FEL udělali lepší představu o kandidátech do VR a mohli je zodpovědně volit. Členové VR budou děkanem vybíráni podle své odbornosti tak, aby pokryli všechny obory na FEL.

Návrh na jmenování proděkanů FEL:

Děkan předložil AS FEL svůj návrh na funkce proděkanů FEL. Na místech proděkanů došlo k jedné personální změně. Byl navržen další proděkan pro pedagogickou činnost doc. Müller, který bude mít na starost bakalářskou část strukturovaného studia. AS FEL pozval budoucí proděkany na své další zasedání, aby se jich zeptal na jejich vizi řízení chodu fakulty v dalším období.

Volba předsedy a předsedajícího AS FEL:

Předsedou AS FEL byl zvolen doc. Malinský, který již funkci předsedy vykonával. Předsedajícím AS FEL na tři další zasedání byl zvolen student Josef Hlaváč. Jde o historicky první případ, kdy zasedání AS FEL bude řídit student. Jako tajemník byl zvolen Ing. Kočárník.

Více informací (včetně kompletního zápisu) na https://fel.cvut.cz/senat/

Napsal: Michal Bačovský
10. 1. 2003

Za obsah odpovídá: Ing. Jan Koller, Ph.D.