Zápis z mimořádného zasedání AS FEL
konaného dne 3.2.2000,
schválený dne 10.3.2000.

Přítomni: dle prezenční listiny
Omluveni: Mgr.Poncová, Doc.Starý, Ing.Záhlava, Doc.Zemánek, R.Kříž
Neomluveni: O.Pícha, R.Hlaváč, M.Cabák, T.Třebický
Hosté: Prof.Kučera - děkan FEL, Doc.T.Bílek - dosavadní a opět navrhovaný proděkan, Prof. Vejražka - navrhovaný proděkan

 

Návrh programu:

1.vyjádření AS k záměru děkana FEL jmenovat proděkany

Předsedající Ing.Plocek konstatoval že platný VŠ zákon vyžaduje, aby se AS "vyjádřil k záměru děkana jmenovat proděkany". Připomenul, že současný děkan oznámil obsazení míst proděkanů již před svoji volbou, takže je jeho záměr členům AS dostatečně znám.

Předseda AS sdělil, že pan děkan předložil svůj záměr předsednictvu v písemné formě. Obsah záměru byl pak sdělen členům AS prostřednicvím e-mailové konference.

Předsedající pak vyzval pana děkana k přednesení záměru.

Pan děkan v krátkém vystoupení uvedl a zdůvodnil svůj záměr jmenování proděkanů.

Obsah záměru:

Doc.RNDr. Tomáš Bílek, CSc - proděkan pro pedagogickou činnost
Doc.Ing. Pavel Mach, CSc - proděkan pro rozvoj fakulty
Doc.Ing. Oldřich Starý, CSc - proděkan pro zahraniční styky
Prof.Ing. František Vejražka,CSc - proděkan pro vědecko-výzkumnou činnost a zástupce děkana
Předsedající vyzval k diskuzi k uvedenému záměru. V diskuzi bylo probíráno pouze postavení

Doc. Starého v AS po jeho jmenování proděkanem. Byla konstatována neslučitelnost členství v AS s funkcí proděkana. AS předpokládá rezignaci Doc.Starého na členství po jeho návratu ze zahraniční služební cesty.

V diskuzi nebyly vzneseny žádné další připomínky k uvedenému záměru. Předsedající proto konstatoval, že AS považuje předložený záměr za vhodný. AS přijal tento výrok bez námitek.

V závěru zasedání vznesl Doc.Ripka dotazy ve věci nejasností v datování Zprávy o FEL 1999, předkládané odstupujícím děkanem. V krátké diskuzi vystoupili a na některé dotazy odpověděli předseda AS a Doc.T.Bílek. Předsedající pak diskuzi ukončil, neboť tento bod nebyl v programu zasedání a pozval přítomné na slavnostní shromáždění AO a zaměstnanců FEL spojené s uvedením nového děkana do funkce, které je pokračováním mimořádného zasedání.

 

Slavnostní shromáždění členů Akademické obce a zaměstnanců FEL
spojené s mimořádným zasedáním AS FEL

 

Hosté: Doc.Pokorný - prorektor v zastoupení rektora ČVUT Prof.Witzanyho

Předseda AS FEL Doc.Průcha zahájil jednání, uvítal všechny přítomné a připomenul tradice FEL, zákonná ustanovení, na jejichž základě se shromáždění koná a jeho smysl a účel. Poté vyzval ke slovu odstupujícího děkana Prof.Uhlíře.

Prof.Uhlíř stručně shrnul výsledky svého šestiletého funkčního období a označil záležitosti, v jejichž řešení je třeba pokračovat.

Předseda AS FEL pak vyzval nastupujícího děkana Prof. Kučeru ke složení předepsaného slibu. Po přijetí slibu předal novému děkanovi děkanský řetěz jako odznak jeho funkce.

Nový děkan pak přednesl krátký proslov, ve kterém pozitivně zhodnotil minulé funkční období odstupujích akademických funkcionářů, uvedl některé představy o své budoucí činnosti a představil proděkany a konstatoval, že tajemníkem fakulty je nadále Doc. Wawrosz.

Prorektor Doc.Pokorný pak pozdravil shromáždění jménem rektora a ocenil postavení a výsledky práce FEL v rámci ČVUT.

Předseda AS FEL poděkoval všem přítomným za účast a shromáždění ukončil.

 

Zapsal:

Ing.Jaroslav Plocek, CSc.

RNDr. Ladislav Průcha, CSc.

předsedající

předseda AS FEL

7.února 2000

Za obsah odpovídá: Ing. Jan Koller, Ph.D.