Robotický LEGO seminář pro středoškolské učitele se blíží. Přihlaste se, dokud je místo!

Pro středoškolské učitele, kteří chtějí do výuky zapojit i roboty, je určen již tradiční robotický LEGO seminář. Roboti se dnes stále více začleňují do každodenní reality a nejinak je tomu i při středoškolské výuce. Robotické pomůcky a nástroje dnes navíc nacházejí své místo nejen v hodinách informatiky. 

Pokud jako vyučující uvažujete o zapojení robotů do výuky, chcete motivovat své žáky v prohlubování praktických znalostí robotiky a sami se v tomto oboru vzdělat, je seminář právě pro vás! S přihláškami neváhejte, maximální počet účastníků je 36 a kapacita se rychle plní. Robotický LEGO seminář je zvláště vhodný pro školy účastnící se známé ROBOSOUTĚŽE. Vítaným bonusem je pro vítězný tým také možnost nastoupit na FEL ČVUT bez přijímacích zkoušek. 

Absolventi kurzu si odnesou poznatky o novinkách v oblasti programování a současnosti a budoucnosti stavebnic používaných v Robosoutěži, zkusí si sami vyřešit soutěžní úkol a zažít komplexnost robotického vývoje na vlastní kůži. 

Seminář se koná 30. září – 1. října 2022 v učebnách katedry řídící techniky na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze. Seminář je pro účastníky zdarma, zaplatit si musí pouze dopravu a případné ubytování, s nímž organizátoři rádi pomohou. V průběhu semináře je pro všechny účastníky zajišťováno občerstvení.

Pro účely kurzu je zapůjčena základní sestava LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 (Core set 45544), sestava technických dílů (Expansion set 45560), síťový adaptér nebo základní sestava LEGO® MINDSTORMS® Education NXT (9797), sestava technických dílů (9648 nebo 9695 - doplňkové pasivní díly), síťový adaptér (9833 nebo 8887) a jednoosý gyroskopický senzor (1044 NXT Gyroskop).

Přihlásit se na „Robotický LEGO seminář“ je možné pomocí přihlašovacího formuláře.