FEL na veletrhu elektrotechniky a elektroniky AMPER 2013

Ve dnech 19. - 22. března se na brněnském Výstavišti uskutečnil již 21. ročník veletrhu elektrotechniky, elektroniky, automatizace a komunikace AMPER 2013.

Fakulta elektrotechnická ČVUT se letošního ročníku veletrhu AMPER účastnila také. A to nikoliv již v rámci ČVUT jako v uplynulých letech, ale jako samostatný subjekt a ve vlastní režii.

Konkrétně se účastnily katedry řídicí techniky, telekomunikační techniky, měření, elektrotechnologie a také tým CTU CarTech Electric s elektroformulí kategorie "Formula Student Electric".

Pro FEL je účast na veletrhu AMPER důležitá z hlediska kontaktů s průmyslem. FEL má rozhodně co nabídnout a letošní ročník veletrhu AMPER byl obsazen celkem 620 vystavovateli z různých oborů elektrotechniky.

Veletrh AMPER zaznamenal oproti loňskému ročníku opět nárůst počtu vystavujících firem o 5 %. Expozice 620 vystavovatelů zabraly na brněnském Výstavišti 14 300 m2 čisté plochy v těch nejmodernějších pavilonech.

Na veletrhu studenti FEL prezentovali široké technické veřejnosti své exponáty, a spolu s nimi i teoretické i praktické vědomosti získané během studia na ČVUT. O expozici FEL byl značný zájem a zúčastnění kolegové se po celé dny rozhodně nenudili.

Závěrem můžeme konstatovat, že účast FEL na 21. mezinárodním veletrhu elektrotechniky, elektroniky, automatizace a komunikace AMPER 2013 zcela splnila očekávání, byla i v konkurenci dalších fakult jiných VŠ České republiky velice úspěšná a podpořila propagaci studia na Fakultě elektrotechnické ČVUT.

A námět pro příští ročník veletrhu AMPER? Stálo by jistě za úvahu, zda by se pro příští rok FEL nějakým konkrétním exponátem neměla aktivně účastnit i soutěže Zlatý AMPER.

Newsletter FEL