eClub a Samsung soutěž zná své vítěze

Entrepreneurs Club (eClub), zorganizovaný na podporu rozvoje inovativních studentských nápadů katedrou kybernetiky ČVUT v Praze, FEL a nadací ČVUT Media Lab, uspořádal se společností Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o. soutěž o nejlepší mobilní aplikace. Po prezentacích, které proběhly minulý týden, byly 10. 12. 2012 vyhlášeny vítězné týmy v kategorii "Tablet" a kategorii "Note". Ceny do soutěže věnoval sponzor eClubu, společnost Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

V pondělí 10. 12. 2012 proběhlo na katedře kybernetiky ČVUT vyhodnocení soutěže o nejlepší mobilní aplikaci, které vznikly v rámci čtvrtého běhu přednáškového cyklu eClub. Ceny předal prezident společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o., pan JinHwan Kim a prof. Vladimír Mařík, vedoucí katedry kybernetiky ČVUT FEL. Soutěž tentokrát probíhala ve dvou kategoriích - aplikace pro přístroje typu tablet a aplikace pro zařízení Samsung Galaxy Note.

V kategorii "Tablet" nejvíce porotu zaujal projekt Pretty-meter, jehož autory jsou Pavel Šimurda, Tomáš Vahalík a Jan Plešek. Tato zábavná aplikace nabízí počítačové hodnocení vaší fyzické krásy. Všichni tři autoři vítězného projektu obdrželi od zástupců eClubu ČVUT a sponzora soutěže, společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o., tablety Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) a stipendium ve výši 20 tisíc Kč.

Na druhém místě se umístil tým ve složení Tomáš Veselý a Kateřina Ondrušová, z jejichž dílny vzešel program Abalone - jednoduchá strategická hra pro jednoho nebo dva hráče, jejímž cílem je dostat šest soupeřových kuliček z hrací plochy. Hra funguje jak pro tablety, tak pro chytré telefony. Dostanou stipendium ve výši 15 tisíc Kč.

Autoři třetí odměněné aplikace v kategorii "Tablet" Tomáš Sixta a Christian Jánský se nechali inspirovat známou společenskou hrou Activity a stvořili její elektronickou obdobu. Za třetí místo je odměna 10 tisíc Kč.

Hlavní cenou v kategorii "Note" byl pro každého člena týmu sponzorem věnovaný přístroj Samsung Galaxy Note. Jejich novými majiteli jsou členové týmu LearnToWrite - Vladimír Blažek, Václav Podlipný a Lubomír Helcl. Jimi navržená aplikace využívá jedinečných vlastností přístroje a slouží k výuce správného psaní znaků. Navíc obdrží stipendium ve výši 20 tisíc Kč.

Puzzloid je název druhého oceněného projektu v kategorii "Note". Autoři Michal Knížek, Jan Balcárek a Martin Čurda našli nový vzrušující způsob, jak prozkoumat fotografie ze serveru Facebook - můžete skládat puzzle z fotografií svých přátel. Dostanou stipendium ve výši 15 tisíc Kč.

Poslední oceněnou aplikací se stala dětská hra Easy Coloring autorů Ondřeje Hrabala, Marka Polčáka a Martina Chloupka. Jejím jádrem jsou nabídky obrázků a nástrojů pro jejich vybarvování. Za třetí místo náleží autorům stipendium ve výši 10 tisíc Kč.

Všechny přihlášené projekty jsou k dispozici ke stažení zdarma z obchodu Samsung Apps po dobu 6 měsíců.

"Jsem velice rád, že se nám podařilo uspořádat zajímavou soutěž. O výhercích rozhodla porota ve velmi napínavém hlasování." říká garant eClubu Jan Šedivý a dodává: " Chtěl bych všem poděkovat za účast a píli všem studentům, viděli jsme zajímave a fungující mobilní aplikace. Chtěl bych současně i poděkovat firmě Samsung, která nás dlouhodobě podporuje. Již nyní plánuji další běh a doufám, že se nám podaří pokračovat i ve spolupráci s dalšími vysokými školami a s partnery z praxe".

Více informací o eClubu, soutěžních týmech a videoprezentace jednotlivých projektů je k dispozici na internetové stránce http://www.eclub.cvutmedialab.cz.