Workshop NEBoj se spolupráce!

Zajímá Vás tvorba veřejného prostoru, Nový evropský Bauhaus a netradiční akce v ulicích? Máte rádi výzvy a volnější výuku? Přidejte se k nám a přijďte si vyzkoušet mezioborovou spolupráci na mezifakultní workshop ČVUT.

Termín: 17. 6. - 28. 6. 2024

Během 10denního intenzivního workshopu se seznámíte s konceptem Nového Evropského Bauhausu a zdokonalíte schopnost pracovat v mezioborovém týmu. V úvodu workshopu proběhnou seznamovací přednášky expertů na městské inovace a udržitelný městský rozvoj, městskou mobilitu, energetiku či digitalizaci. Následně budete v mezioborových týmech pracovat na návrhu interaktivních exponátů či dočasných instalací ve veřejném prostoru, které podpoří zapojení místní komunity do řešení výzev Prahy v oblasti udržitelného rozvoje. V závěru workshopu proběhne komorní konference, při které si vzájemně nasdílíme myšlenky a představy. 

V letošním ročníku se zaměříme na téma „dočasné využití“ a řešit ho budeme na reálném příkladu prostoru nákladového nádraží Žižkov. Zadání bude připraveno ve spolupráci s IPR Praha a UMČ Praha 3.
 
A co si odnesete? Novou zkušenost s mezioborovou spoluprací, kterou využijete ve své praxi. Mnoho užitečných kontaktů. Podněty k zamyšlení. A v neposlední řadě je dobré zmínit, že většina fakult vás ocení dvěma kredity za absolvování předmětu volitelný workshop, volitelný předmět či odborná praxe. Předmět není potřeba zapisovat předem, uznání probíhá zpětně.

Registrujte se pomocí formuláře nejpozději do 12. května.

Bližší informace najdete na stránkách: https://www.uceeb.cz/cz/neboj-se-spoluprace/, případně kontaktuje Barbora Hejtmánkovou (barbora.hejtmankova@cvut.cz).