Prázdniny s LEGO roboty nabízí středoškolákům Fakulta elektrotechnická ČVUT. Týdenní ROBOcamp začíná 18. července.

Prázdninový čas lze využít k seznámení se se světem robotiky na pětidenním workshopu. Pod názvem ČVUT ROBOcamp jej připravují organizátoři Robosoutěže, největšího domácího podniku ve stavbě a programování robotů ze stavebnic LEGO pro žáky základních a středních škol.

ČVUT ROBOcamp s LEGO Mindstorms je určen pro středoškolské studenty, kteří by se chtěli seznámit nebo zdokonalit v používání stavebnice LEGO MINDSTORMS EV3 a bude zaměřen především na praktické použití této stavebnice. Workshop se bude konat od pondělí 18. do pátku 22. 7. 2022 v místnosti KN:E-s109 (strojovna) na Karlově náměstí v budově Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze.

Středoškolští studenti si na workshopu vyzkouší postavit, naprogramovat a oživit robota postaveného ze stavebnice LEGO Mindstorms, současně při řešení různorodých úloh pochopí, jak takový robot funguje. Věnovat se jim budou mimo jiné studenti programu Kybernetika a robotika FEL ČVUT, úspěšní řešitelé Robosoutěže.

Přihlásit se na „ČVUT ROBOcamp S LEGO MINDSTORMS“ je možné pomocí přihlašovacího formuláře. Další informace o workshopu včetně jeho časového harmonogramu najdou zájemci prostřednictvím odkazu FEL ROBOCAMP 2022 S LEGO MINDSTORMS EV3 | Robosoutěž (cvut.cz)