Studentský tým eForce FEL ČVUT v Praze sklidil úspěch v Cambridge

Tým eForce, který se zabývá vývojem a konstruováním elektrické formule a autonomní elektrické formule na Fakultě elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze, se od 16. do 19. března 2022 představil na University of Cambridge ve Velké Británii. Zde rovněž vedl sérii devíti přednášek a workshopů na konkrétní témata zabývající se konstrukcí formule pro místní studentský tým Full Blue Racing na Oddělení technologií (Department of Engineering DoE).

Celkem 12 studentů ze studentského týmu eForce se podílelo na zajištění tematických workshopů a sdílení praktických dovedností v konstruování a vývoji elektrické formule na DoE Cambridgeské univerzity, která se aktuálně nachází na třetím místě v žebříčku světových univerzit QS Ranking. Mezi témata přednášek a workshopů patřila například úvodní prezentace týmu eForce s představením pražského zázemí, řízení týmu na ČVUT a elektrické a autonomní mobility. Dalšími byly okruhy aerodynamiky či návrhu podvozku, včetně návrhu baterie a elektroniky, až po nadstavbu zabývající se autonomními systémy.

Studenti místního týmu Full Blue Racing (FBR) ocenili předané excelentní znalosti, které jim pomohou ve vývoji vlastní elektrické formule. ČVUT tým eForce měl rovněž možnost navštívit a podívat se na zázemí a dílny FBR, které jim celoročně slouží, i na prostory pro jiná odvětví inženýrských programů na DoE. 19. března se tým eForce prezentoval a komunikoval i k širší veřejnosti na tzv. Community Open Day, což je ekvivalent dne otevřených dveří na Cambridgeské univerzitě. Oba studentské týmy na něm prezentovaly své závodní zkušenosti na simulátoru elektrické formule.

Několikadenní návštěva týmu eForce přispěla i k prohlubování spolupráce mezi ČVUT v Praze a prestižní University of Cambridge v oblasti vědy a výzkumu. eForce FEE Prague Formula je tým mezinárodní soutěže Formula Student pod Elektrotechnickou fakultou Českého vysokého učení technického v Praze. Na projektu se podílejí studenti z mnoha studijních oborů, nejčastěji z Fakulty elektrotechnické nebo Fakulty strojní při ČVUT. Navazující struktura týmu se tak skládá z elektrotechnické, mechanické skupiny a driverless skupiny, které pracují za podpory IT skupiny, projektové skupiny a fakultních koordinátorů.