Seznamte se s elektronikou, vybízí středoškoláky kurz ETC22. Podzimní běh začíná 26. září 2022!

ETC je zkratka pro Embedded Technology Club, kurz určený pro všechny zájemce z řad středoškolských studentů a studentek, kteří si chtějí prakticky vyzkoušet a osahat elektroniku a mikrokontrolery (embedded controllers). Podzimní běh ETC22 začne v pondělí 26. září 2022 v 17.00 v budově FEL ČVUT – Dejvice v místnosti A3-115 a bude se konat vždy jednou za dva týdny. Účast na kurzu je bezplatná.

Kurz je vhodný i pro naprosté začátečníky z řad gymnazistů. Podmínkou je zájem učit se nové věci a věnovat tomu i svou energii. Nudit se ale nebudou ani studenti, kteří jsou v pájení a sestavování elektronických součástek už zběhlí. Organizátoři z katedry měření FEL ČVUT mají připravená témata i pro ně: např. měření rychlosti zvuku za pomoci osciloskopu, který si sami sestaví, rychlé stroboskopické měření odezvy obvodu s rozlišením kroku času 16 nanosekund, programově řízený optický snímač přiblížení, ovládání serva, řízení motorků anebo pájení mikroprocesoru na desku.

Příhláška na „Embedded Technology Club od září 2022 “ (google.com)

Podrobnější informace o ETC22 najdete prostřednictvím odkazu ETC22 Embedded Technology Club | Embedded server (cvut.cz) anebo v rozhovoru s doc. Janem Fischerem.