Pozvánka: Umělá inteligence jako nový obzor žurnalistiky

Zveme vás na virtuální diskuzi AI as a New Frontier for Journalism: Where to Find Value in Tech-Driven Journalism, která proběhne 19. ledna 2022 od 18:00 na YouTube MLMU.

S masivním technologickým rozvojem v posledních letech se i odvětví žurnalistiky snaží maximálně využívat všechny dostupné zdroje. Zejména rostoucí popularita systémů založených na umělé inteligenci je nebývalým příslibem pro novináře i výzkumníky v oblasti médií. Nepovede však překotný vývoj ke snížení důvěryhodnosti zpravodajství a novinářů v očích čtenářů? Jaké jsou nevýhody žurnalistiky ukotvené v náročných technologiích? Kde můžeme hledat hodnotu v novinařině řízené technologiemi? A je umělá inteligence partnerem novinářů, nebo jejich skrytým nepřítelem? Na tyto a další otázky se pokusí odpovědět debata, na kterou jsou zváni zástupci technologických i společenskovědních oborů, studenti i zájemci z řad veřejnosti.

Diskuzi, která proběhne v angličtině, bude moderovat Anna Vošalíková z Českého rozhlasu. Mezi panelisty z ČR i zahraničí zasednou jak akademici, tak odborníci z praxe. 

Jedná se o třetí událost diskuzní série D<AI>DALOS, která prozkoumává společenské dopady výzkumu umělé inteligence. Organizují ji společně Centrum umělé inteligence FEL ČVUT a Machine Learning Meet-Ups (MLMU). Registrujte se prosím zde.