Veletrh Gaudeamus: Livestream FEL z pohledu studentů byl 3. nejsledovanější

Gaudeamus, studentský veletrh vysokých škol, proběhl letos jen virtuálně. Zájemci a zájemkyně o vysokoškolské studium tak ani v současné situaci komplikované pandemií neztratili možnost informovat se o nabídce pomaturitního studia. Studentka Lékařské elektroniky a bioinformatiky Sarah Laredová a student Kybernetiky a robotiky Matouš Pikous představili studium na Elektrotechnické fakultě ČVUT autenticky ze svého pohledu. Během livestreamu ukázali zajímavé projekty ze školy, mluvili o vyučujících, stážích, benefitech ubytování na kolejích, oblíbených jídlech v menzách i studentských spolcích.

Že diváky jejich uvolněné povídání nabité zajímavými informacemi skutečně zaujalo, dokazuje i 3. místo v soutěži o nejsledovanější přednášku online veletrhu. S ohledem na to, že celkem bylo hodnoceno 137 přednášek, jde o skvělý výsledek. FEL předstihla pouze Právnická fakulta UK a vůbec nejlépe hodnocená Technická univerzitě v Ostravě.

Prezentace byly vyhodnoceny podle „Indexu sledovanosti“. Jedná se o poměrový ukazatel zahrnující počet zhlédnutí přednášky během živého vysílání i následně ze záznamu v poměru k délce trvání přednášky.

Záznam vysílání může zajímat i další uchazeče o studium.