Naše počítačové vybavení pomůže dětem studovat z domova

Zástupci Fakulty elektrotechnické ČVUT předali v uplynulém týdnu bezmála 60 monitorů a dalšího počítačového příslušenství organizátorům dobročinného projektu pro rodiny v nouzi Počítače dětem, který probíhá pod záštitou Nadačního fondu IT People. Přístroje tak pomohou dětem studovat z domova a využít techniku ke zvyšování počítačové gramotnosti a ke kreativním činnostem.

Místo ekologické likvidace čeká obrazovky další služba. Během koronavirové krize se ukázalo, že mnoho rodičů není schopno obstarat dětem výpočetní techniku, která by jim umožňovala naplno se připojit k on-line výuce. Fakulta elektrotechnická ČVUT se v této mimořádné situaci rozhodla podpořit mladé studenty a pomoci jim v nelehké situaci.

Martin Samek, vedoucí Střediska výpočetní techniky a informatiky Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze, k daru uvedl: „Těší nás, že naše technika najde uplatnění v rodinách, které ji ocení, obzvláště v současné situaci ohrožené školní výuky. Vybavení bylo uloženo ve skladu pro případ nouze. A tato situace právě nastala."

K daru se vyjádřila také Petra Škrabalová, zástupkyně projektu Počítače dětem: „Především bych chtěla poděkovat za velkou ochotu pomoci projektu Počítače dětem, a tím i mladým studentům, kteří pochází ze skromných poměrů a jejich rodiče si nemohou dovolit obstarat jim vlastní počítač. Možná i díky tomuto daru najdou zálibu ve výpočetní technice a za několik málo let se sami budou hlásit ke studiu na ČVUT. Mám radost, že společně budujeme společnost, kde škola pomáhá škole."