Kybernetické centrum ČVUT FEL otevírá nové kurzy

Centrum pro kybernetickou bezpečnost ČVUT FEL v měsíci březnu otevírá několik kurzů pro letní semestr 2019/2020. Kurzy jsou určeny pro žáky SŠ, studenty VŠ, ale také pro všechny ostatní zájemce, které dané téma zajímá.

Pokud se chcete něco o kurzech dozvědět či máte nějaký dotaz můžete dorazit do centra na Informační den. Informační den se odehraje vždy od 17:00 do 18:00 hodin v termínu 25. a 27. února 2020 v místnosti Samsunglab 505, blok 4A, 5. patro, FEL ČVUT.
 
Seznam kurzů:
  • MISTROVSTVÍ V LINUXU I. - Kurz určený pro všechny nadšence a vývojáře s cílem zvládnutí Linuxu od základů až po náročné činnosti na profesionální úrovni. Kurz se soustředí na procvičování dovedností, které vás v budoucnu budou velmi dobře živit.
  • CLOUDOVÉ SLUŽBY MICROSOFT 365 - Staňte se správcem malé firmy v cloudu. Od vedení budete dostávat požadavky typu - zprovoznění emailů, úložiště, zálohování počítačů, zvýšení bezpečnosti aj.  Naučíte se tyto požadavky splnit, zpracovávat analýzy a psát dokumentaci. Každý účastník bude mít vlastní demo prostředí, do kterého bude mít přístup.  
  • CCNA CYBER OPERATIONS - Přehledný kurz pro všechny studenty, kteří se chtějí stát profesionály v oboru kybernetické bezpečnosti či mají zájem poznat problematiku tohoto oboru v souvislostech.
  • CCNA 1: INTRODUCTION TO NETWORKS -  Získejte cenné vědomosti a dovednosti podstatné pro síťové techniky spravující malé a střední sítě v podnicích pod dohledem certifikovaného lektora z praxe.
  • CCNA 2: SWITCHING, ROUTING AND WIRELESS ESSENTIALS - Naučíte se některé routovací techniky, jak spravovat a řídit datovou komunikaci, vytvořit VLAN na síťových přepínačích, nastavit DHCP protokol či také nastavit pravidla pro datovou komunikaci a mnohem více.
  • CCNA 3: ENTERPRISE NETWORKING, SECURITY AND AUTOMATION - Kurz se zabývá rozvíjením znalostí síťových protokolů (First-hop redundancy protokoly, EtherChannel, OSPF, EIGRP, atd.), díky kterým můžeme zvyšovat rychlost konvergence či dostupnost.
  • ETC – Embedded technology course -  Praktický kurz zaměřen na zvládnutí základů vývoje elektroniky a programování „embedded“ systémů a procesory s jádrem ARM Cortex – M. Zajišťuje Embedded technology club, pořádá Katedra telekomunikační techniky a Katedra měření FEL ČVUT.
Místo konání:
ČVUT FEL, Technická 2, Praha 6 - Dejvice
 
Kdy budou kurzy probíhat:
Začátek kurzu (první polovina měsíce března 2020) – konec kurzu červen 2020.
Kurzy budou probíhat 1x týdně.
 
Cena kurzů:
Cena kurzů se liší dle daného kurzu či statutu zájemce. Přesné ceny naleznete u každého jednotlivého kurzu ZDE.
 
Kontaktní osoby:
Ing. Jaroslav Burčík, Ph.D, +420 773 510 551, burcik@fel.cvut.cz
Aneta Zemanová, +420 723 663 519, aneta.zemanova@fel.cvut.cz