Připojili jsme se k celosvětové hře Geocaching

Dne 21. srpna v 19.00 hodin byla u Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze v Kampusu Dejvice spuštěna nová virtuální keška. Ta unikátním způsobem připomíná místo, odkud bylo tehdejší Československo připojeno k internetu. Právě jeho nástup pomohl k rozšíření celosvětové hry Geocaching.

V srpnu minulého roku vybrala společnost Groundspeak, provozovatel hry Geocaching, majitele kešek z celého světa a bylo mezi ně uvolněno 4000 nových virtuálních keší (od roku 2005 nebylo možné tento typ kešek zakládat). Jak sám název napovídá, nejde o fyzickou schránku, ale o to, že je nutné uvedené místo navštívit a splnit podmínku pro uznání nálezu. Obvykle se jedná o fotografii nálezce na daném místě.

V současné době se na území České republiky nalézá pouze sto deset takovýchto virtuálních skrýší, z toho v Praze jen dvanáct. Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze chce touto keší ukázat nejen na svoji bohatou historii, ale také na skutečnost, že jeden z bezmála padesáti volitelných sportů, kterému se studenti mohou věnovat, je právě Geochacing.