Ve finále 17. ročníku Ceny Nadace ČEZ naši studenti uspěli

Dne 28. června se pražské centrále Skupiny ČEZ uskutečnilo finále 17. ročníku Ceny Nadace ČEZ. V něm se sešlo 17 studentů z technických vysokých škol, aby mezi sebou soutěžili o nejlepší letošní studentskou vědeckotechnickou práci.

Odborná porota udělovala ocenění v šesti kategoriích. V nich uspěli také studenti programu Elektrotechnika, energetika a management.

V oboru Klasická energetika a tepelně energetická zařízení získal druhé místo Ghaeth Fandi. Třetí příčku obsadili Jakub Ehrenberger a Fillipp Frolov.

V kategorii Jaderná energetika a souvislosti zvítězil Tadeáš Holý se studií na téma analýza a porovnání rozložení magnetického pole v třífázovém a vícefázovém asynchronním stroji. Stříbro pak získal Petr Maňák.

Vítězem oboru Elektrotechnologie a měření se stal Tomáš Reichl. Porotu zaujala jeho práce Impulsní charakteristiky baterií. Další dvě příčky obsadili Radek Nevyhoštěný a Lavr Vetoshkin.

První místo v oblasti Ekonomika provozu energetických zařízení, strategie a řízení energetiky získala studie Rodinný dům jako uzel ve Smart Grid. Autorem je Mikhail Titenko. O třetí místo se pak rozdělili Jan Šutka a Tadeáš Salaba.

Doktorandi Ladislava Černá a Tomáš Finsterle byli oceněni v kategorii Obnovitelné zdroje energie a životní prostředí. Jejich vědeckotechnická práce se věnovala ekonomické bilanci likvidace fotovoltaických modulů instalovaných v České republice.

Všem oceněním studentům gratulujeme.

Foto: Zdroj ČEZ