Stali jsme se členem IQRF Alliance v programu IQRF Smart School

Vzájemná spolupráce při využívání bezdrátové technologie IQRF a výhodná participace na výzkumných a vzdělávacích projektech jsou nosnými body smlouvy o spolupráci, kterou uzavřela Fakulta elektrotechnická Českého vysokého učení technického v Praze a IQRF Alliance. Hlavním působištěm se stane program IQRF Smart School, který je zaměřený na tvorbu konkrétních projektů na poli Internet of Things. 

Klíčovým cílem programu „IQRF Smart School″ je propojení výukových aktivit s reálnou praxí komerčních firem a k tomu jsou k dispozici výukové materiály, školení, certifikace, sponzorované vybavení a propagace.

Všechny členy IQRF Alliance spojuje využívání bezdrátové technologie IQRF. Aliance dnes sdružuje více než 50 technických firem a univerzit z USA, Velké Británie, Skandinávie, střední Evropy, Izraele a Indie. Fungování je postaveno na spolupráci jednotlivých členů - vývojářů, vysokých škol, výzkumných středisek a firem. Každý vyvíjí své aplikace, zařízení a systémy, které pak může spojit s výrobky ostatních pomocí bezdrátové technologie IQRF. 

IQRF® je komplexní technologické řešení umožňující výrobcům elektroniky inovovat jejich výrobek, poskytnout mu bezdrátovou konektivitu a volitelně i připojení ke zbytku světa přes Internet.IQRF je ideálním řešením bezdrátových „mesh“ sítí. Více na: www.iqrf.org 

IQRF Alliance je mezinárodní komunita vývojářů, výrobců, systémových integrátorů, univerzit, vývojových center a business profesionálů využívajících bezdrátovou technologii IQRF. Technologie slouží k obsluze IoT a M2M komunikaci. Více na: www.iqrfalliance.org 

IQRF Smart School je program IQRF Alliance zaměřený na podporu výuky, vzdělávání a praktických dovedností studentů středních a vysokých škol v oblasti bezdrátové komunikace, technologie IQRF a Internetu věcí.